Åben kirke

2015

Der er åben kirke for besøgende mandag til fredag i perioden 15/4 – 15/9 og i uge 42. Alle dage fra kl. 10-12.

Hvis der er kirkelige handlinger, er kirken naturligvis reserveret hertil. Normalt
er det muligt at gå rundt i kirken og glæde sig over det smukke rum, ligesom
der også er mulighed for et øjebliks stilhed, bøn og eftertanke.

Kirken holdes åben af en gruppe af frivillige fra sognet, der normalt står til rådighed med oplysninger om kirken.

Kirken er bygget af arkitekt C.F. Hansen og blev indviet i 1823, der også har bygget Vor Frue Kirke i København samt en række andre kirker rundt i landet og syd for grænsen – læs mere under afsnittet: Historie.

Mange har de sidste tre år benyttet sig af muligheden for at aflægge kirken et besøg for at besigtige det smukke rum eller for at benytte sig af muligheden for et øjebliks stilhed, bøn og eftertanke.

Der vil også være mulighed for at se urværketi kirketårnet, som blev restaureret i 2012. enkelte dele af urværket stammer helt tilbage fra Frederik IIs tid - den konge, som opførte jagtslottet i Hørsholm i 1577.

I kirken er der forskellige brochurer bl.a. om Urværket og HØrsholm Kirke, som interesserede kan få.