Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Forandring fryder...

Forandring fryder...
Udgivet af Anne Sofie Coles, fre d. 22. apr 2022, kl. 11:54
Nyheder

Af Le Klint. Foto: Halfdan Bjørn Haugbøl

...for nogen. Men for mange er det lige modsat. Forandring udløser frygt – man bliver ganske enkel utryg, hvis tingene ikke er, som de plejer.   

 I anledning af at Hørsholm Kirke har 200-års jubilæum den 21. september 2023, er vi i gang med den store istandsættelse, og det medfører forandringer for både kirkegængere, frivillige og ansatte.  

Vi fik en del frustrerede reaktioner, da Hørsholm Kirke blev pakket ind i plastic for et par år siden, mens vi foretog den udvendige restaurering. Der var mange skuffede brudepar og dåbsforældre, som desværre slet ikke fik de billeder med kirken som baggrund, som de havde håbet på og regnet med. Nu er vi kommet til den indvendige restaurering.  Det betyder endnu en forandring for os alle, fordi det medfører, at kirken på Slotsøen er lukket fra den 11. juli 2022 til den 1. april 2023.    

Til gengæld åbner Hørsholm Kirke i Sa)len i Sognegården fra den 12. juli, hvor vi vil fejre gudstjenester, dåb og bryllupper - nu akkompagneret af sognegårdens fantastiske flygel. Selvfølgelig vil der også være morgensang, spaghettigudstjenester, Ro til tro og alt muligt andet, der kan lade sig gøre i salens skønne nye kirkerum. 

Måske undrer du dig over, hvorfor det skal tage ni måneder at restaurere kirken indvendigt? Men håndværk tager tid, og ofte kan der i en gammel bygning opstå uforudsete ting, som forsinker arbejdsprocessen. Derfor er lukningsperioden blevet nøje beregnet fra arkitektens side, så vi kan åbne igen Palmesøndag 2023 og i løbet af foråret afholde alle de planlagte konfirmationer i kirken.  

Nogle af de opgaver, der ligger foran os, er, at alle revner i lofter og vægge skal repareres, hvidtes og males, gulvet skal renses, og de knækkede sten udskiftes. Hørsholm Kirke skal også have en ny belysning, så buer og hvælvinger træder mere tydeligt frem. Derudover har Menighedsrådet i samarbejde med arkitektfirmaet arbejdet på at føre kirken tilbage til nogle af C.F. Hansens oprindelige tanker. Prædikestolen skal længere ind under korbuen, og bænkene skal have et lettere udtryk.    

Nogle af bænkerækkerne vil blive erstattet af stole, så kirkerummet bliver mere fleksibelt til større bisættelser, koncerter og andre særarrangementer.  

Forandringer kan ryste os, men vi har gjort os meget umage med, at restaureringen bliver nænsom, fordi vi alle sammen elsker Hørsholm Kirke lige som den er - og måske har en følelse af, at kirken altid har set ud,som den gør. Men sandheden er, at kirken er blevet restaureret, forandret og forbedret mange gange gennem tiden.