Foredrag om dåb. 12. november kl. 19

Udgivet tir d. 8. okt 2019, kl. 11:53

Dåb og fejring af et nyfødt barn

Overvejer du at få dit barn døbt eller går du selv med tanker om, hvad det vil sige at være døbt og kristen? Så kom til åbent foredrag om dåb i Danmark anno 2019.

I Danmark er dåben både en kirkelig handling, en familiefejring og en billet til medlemskab i folkekirken, men sådan har det ikke altid været. I foredraget diskuterer vi, hvordan man kan forstå dåb i dag ud fra undersøgelsen "Dåb eller ej?" (2015), som kortlagde danske forældres overvejelser i forbindelse med at vælge eller fravælge dåb for deres børn. Undervejs kommer vi også ind på dåbs- og navngivningsritualer historisk set og i andre religiøse traditioner. Alle er velkomne til en aften i dåbsfejringens navn.

Foredragsholderen Astrid Krabbe Trolle er ph.d. i religionssociologi og arbejder som vidensmedarbejder i Folkekirkens Uddannelses og Videnscenter. Derudover er hun ekstern lektor på Københavns Universitet.

Ophavsret: