Studiekreds: Året rundt i biblen og kirken

Udgivet tor d. 1. okt 2020, kl. 14:16
Nyheder

Er du nysgerrig på sammenhængen mellem læsningerne til årets gudstjenester og årstiderne og festerne, er der nu mulighed for at deltage i en studiekreds, hvor vi læser bibletekster i takt med kirkeåret og kalenderåret. Det er sognepræst Per Melhof, der har studiekredsen, som mødes første gang den 19. oktober og herefter på udvalgte mandage i løbet af det kommende kirkeår.

Det er ikke tilfældigt, at fasten ligger i den tidligste del af foråret, hvor forrådet i gamle dage var ved at slippe op. Faste ville aldrig fungere i august, hvor der høstes. Fejringen af Jesu fødsel blev selvfølgelig placeret, hvor man i forvejen fejrede vintersolhverv, når mørket var tungest og det omsider kunne gå mod lysere tider. På denne måde hænger kalenderåret og kirkeåret ofte sammen. Og det kan være øjenåbnende at læse de bibelske tekster ikke bare i den sammenhæng, Bibelen giver, men i den sammenhæng, som kirkeåret og kalenderåret lægger op til.