Meditative aftenklange

Udgivet man d. 29. mar 2021, kl. 13:29
Nyheder

Hørsholm Kirke laver i løbet af foråret to aftengudstjenester under titlen Meditative aftenklange, hvor der er mulighed for at lade roen sænke sig og være til stede i nuet.

Meditative aftenklange er et nyt initiativ af sognepræst Kristian von Späth, som supplerer Ro til tro i Hørsholm Kirke med fokus på musikkens potentiale for at åbne vore sanser og lade mismod vige for liv og lys. Nyt og gammelt mødes og en bred vifte af musikalske udtryksformer kommer i spil. ”Vi har alle en længsel efter at blive fri for tidens jag og være ægte til stede i det ufuldkomne og sårbare liv, vi har fået betroet”, siger sognepræst Kristian von Späth.

Kristian von Späth har lang erfaring med dette. Han arrangerede med en ungdomsgruppe den første techno-gudstjeneste i Danmark og var pioner for introduktion af gospelkor i Folkekirken, ligesom han har samarbejdet med komponisten Frederik Magle og freejazz koryfæerne John Tchicai og Marilyn Mazur om større kirkemusikalske projekter.

Første gang er torsdag den 15. april, hvor vi får besøg af saxofonist Simon Spang-Hanssen. Simon Spang-Hanssen er kendt fra den danske og internale jazzverden, han har boet i Paris i 10 år og han har komponeret en lang række forskellige jazzværker. Ved orglet denne aften sidder Frederik Magle.
Anden gang er torsdag den 10. juni, hvor programmet endnu ikke er fastlagt. Husk der er tilmelding på Hørsholm kirkes hjemmeside, da vi max. må være 27 personer i kirken p.t. på grund af Corona.