Nye retningslinjer for Hørsholm Kirke

Udgivet tor d. 22. apr 2021, kl. 21:52
Nyheder

Fra onsdag den 21. april må vi igen holde gudstjenester og kirkelige handlinger som dåb, vielser og bisættelser med fællessang og uden tidsbegrænsing, ligesom der igen kan være flere deltagere både indendørs og udenfor.

Kirkerne vender tilbage til corona-reglerne fra efteråret i 2020. Det er konsekvenserne af den aftale om genåbning af folkekirken og andre trossamfund, som trådte i kraft onsdag den 21. april.

Konkret er der nu ikke længere tidsbegrænsning på 30 minutter for gudstjenester og andre kirkelige handlinger. Salmebøgerne og sangblade kan også komme i brug igen, for påbuddet om ikke at have fællessang er også bortfaldet.

Der kan samtidigt være flere med til gudstjenester, bryllupper og begravelser. Arealkravet bliver lempet fra 7,5 til 4 kvm per person. I Hørsholm Kirke betyder dette, at vi nu må være 50 personer til gudstjenester, bryllupper og begravelser. Afstandskravet mellem kirkegængere, der ikke bor sammen, skal stadig være 2 m.

Til stor glæde for konfirmanderne bliver det muligt at mødes op til 25 personer indendørs til undervisning. Børne- og ungdomskor må vente lidt endnu med at komme i gang. For de voksne gælder stadig det almindelige forsamlingsforbud på 10 personer; Til gengæld gælder det udendørs forsamlingsforbud på max. 50 personer også for aktiviteter som højskoleaftener, sorggrupper og lignende forudsat de gennemføres udendørs

De særlige undtagelser for udendørs begravelser og udendørs gudstjenester bortfalder. I stedet gælder det generelle forsamlingsforbud, som hæves gradvist:
Fra 21. april 10 personer inde og 50 personer ude
Fra 6. maj: 25 personer inde og 75 personer ude
Fra 21. maj: 50 personer inde og 100 personer ude
Fra 11. juni: 100 personer inde og ingen begrænsning ude

Trods lempelserne af 21. april vil der fortsat være begrænsninger på kirkelivet. Udover areal- og afstandskravet skal der for eksempel fortsat bæres mundbind i forbindelse med gudstjenester, og ikke-gudstjenestelige aktiviteter er omfattet af det indendørs forsamlingsloft. Kirkekoncerter og større arrangementer er således ikke mulige.