Kirken er lukket juli 2022-marts 2023

Udgivet af Anne Sofie Coles, tir d. 1. jun 2021, kl. 14:45
Nyheder

I 2023 kan Hørsholm Kirke fejre 200-års jubilæum. Frem mod jubilæet skal Hørsholm Kirke gennemrenoveres indvendigt. Kirkens facader og fundament er blevet renoveret i 2018–2019. Og nu kommer turen til det indvendige.

Den indvendige renovering vil betyde, at kirken er lukket for offentligheden fra 11. juli 2022 til 31. marts 2023. Vi håber på at få Sognegården godkendt af Helsingør Stift til afholdelse af gudstjenester og de kirkelige handlinger, der er mulige såsom vielser, dåb og konfirmationer. Begravelser og bisættelser kommer til at foregå i de to andre kirker i kommunen, Kokkedal Kirke og Rungsted Kirke og i Kapellet.

Ønsket er at bevare kirkens særlige karakter og samtidig tilføre kirkerummet og indretningen nogle brugsmæssige forbedringer. Dette gøres bl.a. ved at inkorporere mere nutidige lys- og lydkilder og samtidig genintroducere originale elementer - hvor det er muligt og praktisk. Det endelige reultat skal udtrykke respekt for bygningsværkets egenart og historiske kvaliteter. Projektet finansieres via fondsstøtte, støtte fra provstiet, sogneindsamling samt lån i Helsingør Stift.

Hørsholm Kirke er tegnet af C.F. Hansen, en af de væsentligste personer i dansk arkitekturhistorie. Kirken tager udgangspunkt i Hansens kirkearkitektoniske flagskib, Vor Frue Kirke, domkirken i København.