Højmesse (i Sognegården)

Søndag d. 17. juli 2022, kl. 10:00
Hørsholm Kirke, Kirke Alle 1, 2970 Hørsholm
Nina Raunkjær

Peter, der var tæt på Jesus, forsøger at vende op og ned på vores verdensbillede ved at tale om den levende sten. For vi kan vel egentlig dårligt forestille os noget mere dødt end en sten. De ligger i landskabet og vidner om total stilstand. Når vi bygger vores kirker og huse af sten, er det netop på grund af stenenes uforgængelighed, deres evne til at modstå vind og vejr og tidens tand. Sten, hvad enten de er store eller små, er urokkelige, fordi de er uden liv! Men modsætningerne i billedet den levende sten virker: der er spændinger i udtrykket, der gør, at man kan se den levende sten for sig. Men hvad ser man så?