Højmesse. Underslæb er sjovere end slæb

Dato Søndag d. 18. august 2019, kl. 10:00
Hørsholm Kirke
Per Melhof

Der er noget foruroligende, men også meget livsbekræftende ved fortællinger om charmerende plattenslagere. Fra Lille Claus til Egon Olsen. Det gælder også dem, Jesus fortæller om: En forvalter begår underslæb over for sin arbejdsgiver. Arbejdsgiveren opdager bedrageriet og kræver ham til regnskab. Forvalteren beslutter sig så for at svindle yderligere, så der er lidt til overs, når han ryger ud. Men det bemærkelsesværdige ved fortællingen er, at arbejdsgiveren, da han opdager bedrageriet, roser forvalteren! Svindleren får ros for sin ukuelighed og det helt åbenlyse fravær af selvbedrag midt i bedraget af alle de andre. Det er ikke noget med, at forvalteren inderst inde og på bunden og når alt kommer til alt er en flink fyr. Nej, han er en svindler, han ved det og indrømmer det. Og det er måske der, en ny begyndelse ligger gemt. Med den fortælling ønskes vi rigtig god søndag; både små og store svindlere! Andre må klare sig selv.

Ophavsret: