Begivenheden har allerede fundet sted.

AFLYST! Højmesse: Det handler ikke om realisme men om sandhed

MAR

Dato Søndag d. 15. marts 2020, kl. 10:00
Kirke Alle 1, 2970 Hørsholm, Danmark
Nina Raunkjær

Hvad sker der, hvis man tager Picasso på ordet, hvor han siger: Det handler ikke om realisme, men om sandhed? Der sker det, at man nærmer sig dét, Jesus siger ikke bare om sandhed, men også det han siger om løgn. For løgnen er at nøjes med den virkelighed, der er for ens øjne. Men sandheden er, at der er mere at sige – at der bagved er en dybere, rigere virkelighed. I mødet med Jesus går det op for én, at han ser ind bagved – ser det hele, ser det mere, som et menneske også altid rummer. Det er på den måde, vi kan sige, at det ikke handler om realisme, men om sandhed. Sandheden er at have øje for mer-heden: At et menneske er mere, end det ser ud til. Et menneske rummer altid noget mere, noget overraskende, noget, der ikke lader sig indfange. Det er den sandhed om mennesket, Kristus er kommet med.

Ophavsret: