Begivenheden har allerede fundet sted.

AFLYST! Den store fortælling: Bibelhistorier og musikalske mesterværker

MAR

Dato Torsdag d. 12. marts 2020, kl. 19:30
Sted Kirke Alle 1, 2970 Hørsholm

NB! AFLYST! INGEN KONCERT 12/3!

Koncerten gennemføres på et senere tidspunkt.

Visuel koncert med Dorthe Zielke på trompet & Søren Johannsen på orgel. Sammen sætter de musik til billedkunstner Arne Haugens Sørensens kunst.

Den Store Fortælling er Arne Haugen Sørensens bemærkelsesværdige og hidtil største maleri. Motiverne er inspireret af centrale bibelfortællinger. De bliver ved denne koncert vist, mens musikalske mesterværker spilles i nye arrangementer for trompet og orgel. Mesterværkerne er af Mozart, Beethoven, Strauss, Sibelius, Mahler, Stravinsky og Wagner.

Trompetist Dorthe Zielke og organist Søren Johannsen har spillet sammen i over 20 år. De senere år har de fleste af deres mange koncerter været ledsaget af en visuel historie med tekst, billeder og video, der vises på storskærm. Maleriet Den Store Fortælling, der danner baggrund for denne koncert, måler 3,2 x 10 meter. Det imponerende store farvestrålende værk fortæller levende de udvalgte bibelhistorier. Ved koncerten visualiseres de forskellige motiver fra maleriet sammen med uddrag af Bjarne Reuters genfortælling af Bibelen.

Entré 50 kr.

OM KUNSTNERNE
Arne Haugen Sørensen har boet i Sydspanien siden 1981. På toppen af bjerget, hvor han bor og har udsigt over bjerge og Middelhavet, har han bygget sig et underjordisk atelier, hvor en glaspyramide på toppen, lader solen oplyse det store rum. Arne Haugen Sørensen havde sin debut som maler og grafiker i 1953 på Kunstnernes Efterårsudstilling. Han har modtaget adskillige priser og hædersbevisninger, bl.a. Eckersberg Medaljen og Thorvaldsen Medaljen. Han er repræsenteret på de fleste danske kunstmuseer, men er også kendt for udsmykningen af 27 danske kirker. I 2017 fik Arne Haugen Sørensen sit eget museum i Videbæk, Vestjylland.

Dorthe Zielke er uddannet trompetist på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har siden spillet freelance i bl.a. Det Kgl. Kapel, DR Symfoniorkestret, DR Big Bandet, landsdelsorkestrene og det turnerende orkester Mahler Chamber Orchestra. Hun spiller ofte ved begivenheder i kirken.

Søren Johannsen fik sin organisteksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, fortsatte med solistklassen sammesteds og havde sin debutkoncert i Helligåndskirken, København i 1995. Han har opført J. S. Bachs samlede orgelværker otte gange i koncertrækker og en gang over 22,5 timer i samme døgn, hvilket man kan finde i Guiness Book of Records 2001. Søren Johannsen er organist i Christians Kirke, København.

Ophavsret: