UDSKUDT Temagudstjeneste - Hor, håb og herlighed!

Søndag d. 31. januar 2021, Kl. 16:00 til kl. 17:30
Hørsholm Kirke, Kirke Alle 1, 2970 Hørsholm
Nina Raunkjær

VI ER DESVÆRRE NØDT TIL AT UDSKYDE VORES FIRE TEMAGUDSTJENESTER - FORMODENTLIG TIL FEBRUAR! Hold øje med hjemmesiden for nye datoer!

Over fire søndag eftermiddage i det nye år, i januar, er der mulighed for at gå tæt på temaer, der er dugfriske og dagsaktuelle, og samtidig har rødder helt tilbage hos de store jødiske tænkere og forkyndere: profeterne Ezekiel, Jeremias, Esajas og Prædikeren. Vi skal dele gamle tanker om det, vi også i dag skænker en tanke, fordi det at være menneske rummer erfaringer bundet til både tid og tidløshed.

Ved denne temagudstjeneste er det profeten Ezekiel vi skal beskæftige os med.

"Jeg var 30 år gammel og boede ved Kebarfloden. En forårsdag mærkede jeg Guds hånd gribe fat i mig, og pludselig kunne jeg se lige ind i himlen". Sådan begynder profeten Ezekiels Bog, og de syner, som Ezekiel beskriver, giver selv et 2021-menneske stof til eftertanke og har allerede givet stof og inspiration til utallige film og megen litteratur – både om himmel og helvede. At holde fast i troen, håbet og kærligheden i lyset af profeten Ezekiels vilde og smukke syner, er temaet for denne søndags eftermiddagsgudstjeneste. At se dette forår i lyset af Guds hånd, der en forårsdag greb fat i profeten Ezekiel, kan måske få os til at se de vilde håbefulde ting, som vi netop lige nu har brug for? Vi har været lukket inde så længe, – derfor er Ezekiels beskrivelse af synerne om frihed og en ny begyndelse sært relevante for os lige nu.