Højmesse. Miskundhed … glimt af en anden verden

Søndag d. 27. juni 2021, Kl. 10:00 til kl. 11:00
Hørsholm Kirke
Per Melhof

Miskundhed …  glimt af en anden verden
Der findes mange gamle og mærkelige ord. Miskundhed er et af de gamle … og gode. Miskundhed betyder at mis-kende, dvs. ikke kende helt eller kende på en anden måde. Ordet findes stadig i salmebogen, men det forsvandt ud af den autoriserede oversættelse af Bibelen i 1992, og det blev erstatet af flere forskellige ord: troskab, godhed, kærlighed, barmhjertighed og så videre. De er måske lettere at forstå, men de risikerer også at få os til at gå glip af en vigtig nuance, når vi taler om Gud: at Guds syn på os altid går over det, vi kan fatte, fordi vi kun kender det, vi kender mellem hinanden. Tydeligt også på søndag: Vi har erfaringer med tilgivelse, skyld, overbærenhed, imødekommenhed osv. I de bibelske fortællinger skal man ikke grave særligt dybt for at få et glimt af den langt større bredde og dybde og vægt, som begreberne måske rummer i Guds miskundhed.