Højmesse. Lær af vinden: Bliv bevæget

Søndag d. 23. maj 2021, kl. 10:00
Kirke Alle 1, 2970 Hørsholm
Per Melhof

Pinsen rokker lidt ved skellet mellem tro og viden. Vi kan ikke nøjes med at vide, vi må også tro. Til daglig brug er viden vist finere end tro, men virkeligheden er mere indviklet: Viden er nødvendig og fornuftig, men den er ikke nok i sig selv. Den giver os fx sjældent livsmod. Viden kan flytte pakker og tankskibe. Troen kan flytte bjerge! Vi kan ikke forklare venskaber, fællesskab, forelskelse, forståelse eller tillid med viden. Det virkeligt vigtige kan ikke ses, men virkningen kan ses, og bevægelsen kan ses: Der er tilgivelse, der er imødekommenhed, der er begær, der er livskraft osv. Vi kan opleve, at skellene forsvinder, at vi trods alt kan mødes og forstå hinanden. Vi tør leve, selvom vi skal dø af det. Det er pinse!