Dåb

Sådan gør du

Først skal I henvende jer til Kirkekontoret på telefon 4586 0097. Når dåben er aftalt med Kirkekontoret, skal I tage kontakt til præsten for at aftale tid til dåbssamtale.

Kontakt:
Sognepræst Per Melhof: 3085 5736 el. pem@km.dk
Sognepræst Nina Raunkjær: 3085 5739 el. nra@km.dk
Sognepræst Le Klint: 3085 5737 el. lekl@km.dk
Sognepræst Dorte Fabrin Beltoft tager selv kontakt.

Ifølge navneloven skal børn have et navn, som skal registreres, inden barnet er blevet seks måneder. Det kan ske på to måder: Enten i forbindelse med dåb eller ved navngivning.

Dåb

Dåb kan i Hørsholm Kirke foregå enten ved gudstjenesten om søndagen eller ved en dåbsgudstjeneste, som finder sted hver lørdag kl. 10.30. Ved dåben bliver barnet medlem af folkekirken. Familiestyrelsens lister over godkendte fornavne kan ses på www.familiestyrelsen.dk.

Regler vedrørende faddere
  • de skal være over konfirmationsalder
  • der skal være mindst to og højst fem foruden forældrene
  • den, der bærer barnet ved dåben, anses for fadder
  • det er tilstrækkeligt, at der er to til stede. De øvrige kan således være indskrevne faddere uden at være til stede.
  • ​forældre kan indskrives som faddere, men i så fald skal der herudover være mindst to faddere til stede

Kirkekontoret sender en blanket, hvor forældrene skriver barnets navn og faddernes navne og adresser.

Tilknytning

For at blive døbt eller få sit barn døbt, kræves det, at I har eller har haft bopæl i sognet eller har særlig tilknytning gennem kirkelig handling. Hvis du er i tvivl, kan du kontakte kirkekontoret.

Praktisk information

Parkering: Man kan parkere ved kirken i det omfang der er plads. Alternativt kan man parkere på parkeringspladsen ved Ridebanen.
HUSK at tømme bilen for værdigenstande! Vi har mange problemer med tyverier.
Fotografering og filmning: Man må ikke fotografere under selve tjenesten, men ved indgang og udgang og efter dåben er der mulighed for at tage billeder.
Leje af Sognegården: Man kan leje salen i Sognegården til reception. Al catering varetage af vores samarbejdspartner Karlebo Kro og skal aftales med dem.

Se video: Dåben åbner for et særligt rum

Hvis du er i tvivl, om dit barn skal døbes, kan det måske hjælpe at få noget viden om, hvad barnedåben er, og hvad du giver dit barn ved at få det døbt. Rustet med viden kan du træffte beslutningen på et oplyst grundlag, og så vil du også kunne forklare dit barn, hvorfor det er døbt eller ikke er døbt, den dag dit barn spørger. I denne lille video fortæller sognepræst Louise Højlund om, hvad barnedåb er, og hvad du giver dit barn ved at døbe det. Klik HER for at se videoen.

Læs artikel: Forældre skal turde træffe et valg om dåb

"Det hører med til forældrejobbet at tage stilling til dåben for sit barn". Det siger børnepsykolog Margrethe Brun Hansen i et interview til folkekirken.dk. "Siger man ja, bliver barnet del af et fællesskab fra begyndelsen". Klik HER for at læse hele interviewet.

Ophavsret: